• 604159_896192937057823_8705312710682716624_n.jpg
  • 10573818_327772750711026_574193236_o-2.jpg
  • 10629649_814670631907545_214394715386140258_n.jpg
  • Eddie3.jpg
  • foto12kl.jpg
  • FullSizeRender.jpg
  • kimmie1.jpg
  • kimmie3.jpg
  • Pepper.jpg
  • peppermooi4.jpg

Een lantaarnpaal heeft meer rechten dan een paard!

 

Hoor jullie alweer denken “ is die nu helemaal gek geworden, of heeft hij weer een avondje door gehaald” Nee helaas….. een lantaarnpaal heeft meer rechten dan een paard. Als je een lantaarnpaal vernield pakt de politie je op en als je een paard vernield krijg je een brief van de overheid. Met vriendelijk verzoek dit niet meer te doen en als je dat toch weer doet je centjes moet gaan betalen……

Paarden vallen tussen wal en ship, ze zijn geen huisdieren en geen landbouwdieren. Ze zijn eigenlijk niets als het op handhaving aankomt en worden niet geholpen. Ze worden aan hun lot overgelaten….. De reden dat ik weer eens in mijn pen klim was een melding die we gisteren hebben binnengekregen. 

Bij de Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren krijgen we veel dierenleed op ons bordje van verwaarloosde  en uitgemergelde honden, mishandeling van honden door ophanging en eenden die met een kruisboog beschoten worden. Tot en met jongeren die voor de lol een katje aan de spoorrails binden met een hangslot en lekker op een afstandje staan te kijken hoe het dier aan flarden wordt gereden door de aanstormende trein…  tja wat je maar leuk vind!

En als klap op de vuurpijl een groepje jongeren die het zo nodig vinden om lekker te voetballen met een konijn, terwijl een 6 jarige moet toe kijken, ze hadden waarschijnlijk het zakgeld op en moest het konijn maar dienen als vervanging voor de bal. 

Voor alle dieren is er hulp en zelfs voor de jongeren die dit soort ernstige misdrijven plegen. Vraag me echt hardop af of het ooit goed komt met dit soort jongeren, maar goed we moeten het toch proberen anders gaan ze straks met bejaarden voetballen of andere kwetsbaren uit onze samenleving.

Paarden vallen echt tussen wal en schip, er zijn geen duidelijke regels wie wat nu doet en wat er gedaan moet worden.

Wij hebben gemerkt dat als je een melding doet van verwaarlozing van paarden heel veel diensten klaar staan om naar elkaar te kijken …wie gaat er iets doen….Het huidige systeem met betrekking tot verwaarlozing is het herstel doormiddel van bestuursrecht, je krijgt een brief en daarin wordt aangegeven dat het beter moet. 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat iedereen een tweede kans verdiend maar het systeem is nu wel doorgeslagen. Ik heb laatst een verhaal gehoord dat ze al 6 jaar bezig waren met een bepaalde opvang van paarden om het welzijn van de dieren te verbeteren……6 jaar…….WTF…..Uiteindelijk zijn de dieren in beslag genomen, omdat de Dierenpolitie heeft gedreigd de zaak te laten escaleren. Er waren veel omstanders en pers aanwezig “die moesten het varkentje maar gaan wassen “. Na die dreiging is uiteindelijk besloten de dieren in beslag te nemen.

We hebben in Nederland verschillende spelers die op moeten komen voor het welzijn van de paarden als eerste hebben we de NVWA: zij controleren de landbouw/huisdieren dan heb je de LID: zij doen de huisdieren samen met dierenpolitie…….daar ga je al…….is een paard nu een huisdier of een landbouwdier…..wie weet het mag het zeggen…

 De systemen van de verschillende diensten zijn niet aan elkaar verbonden , soms doet niemand wat en soms zijn er drie diensten die op dezelfde plaats komen controleren. Dan heb je vervolgens nog RVO Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, zij bepalen of een paard in bewaring/beslag mag worden genomen…..want dan kost het namelijk geld…..Dus liever niet…

Ik heb een keer op een zondag een melding gedaan bij de NVWA van een zwaaaaarrrrrrrr hoef-bevangen pony. Heb ze na de melding gebeld en aangegeven dat het uiterste spoed was..het dier was niet meer te redden, crepeerde van de pijn…Ze zouden de melding met spoed weg zetten….Maandag daarna nog maar eens de telefoon  gepakt om eens te bellen met de NVWA of de pony al aan het genieten was op de eeuwige weides samen met zijn vriendjes…Het antwoord van de supervriendelijke meneer was dat ze de melding door hadden gezet naar de LID….WTF….doorgezet het dier kon echt niet meer lopen en verging van de pijn!!!

Ik moest de LID maar eens aan de veren trekken dat er spoed was met deze zaak. Zoeken en zoeken naar een nummer, niets kunnen vinden. Dan de dierenbescherming maar bellen waar de LID onder viel. Het bandje vroeg of ik lid wilde worden of met 144 doorverbonden wilde worden….nou dan maar 144….Kreeg ik een uiterst vriendelijke dame aan de lijn die vroeg in welke plaats ik de politie of de brandweer wilde spraken…

Ik kreeg een lachstuip……de polite of de brandweer…had de dag daarvoor wel heel scherp gegeten maar nee mijn achterste blussen was echt niet nodig..De uiterst vriendelijke vrouw verontschuldigde zich….zij nam ook de telefoontjes aan voor 112…..Huuuuhhhh dacht ik bij mezelf 112?….hoe kan iemand dan een melding van dierenleed aannemen en de ernst ervan boordelen? 

Maar goed de uiterst vriendelijke dame probeerde contact te krijgen met de LID, dit was onmogelijk ook de dierenbescherming was niet bereikbaar door een telefonische storing. Dan maar doorverbonden naar de politie in de betreffende plaats.

Daar deed ik nogmaals mijn verhaal en ze gingen gelijk op onderzoek, een paar uur later kreeg ik een telefoontje van de dierenpolitie dat de pony was ingeslapen wegens zware hoefbevangenheid, er was niets meer aan te doen volgens de dierenarts…

Vorige week ontvingen we nog een telefoontje van iemand van de dierenpolitie die vroeg of wij een pony op wilde vangen, de overheid wilde deze niet in beslag/bewaring nemen. Terwijl de dierenpolitie vond dat het dier echt daar weg moest…maar de overheid had een maatregel tot ‘herstel’ opgelegd……hoe lang moet je brieven blijven versturen? 6 jaar ?

Daarom hebben wij besloten om vanuit de Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren er voor te zorgen dat ook paarden eens rechten krijgen! Het moet nu maar eens afgelopen zijn. Het is niet alleen maar een geldkwestie het gaat hier om weerloze dieren die niet voor zichzelf kunnen zorgen…Dat moeten wij doen…

Beelden zeggen meer dan woorden….Ben benieuwd wat ze met deze melding gaan doen….en wie er wat doet…

Ik hou jullie op de hoogte,

Hoop echt dat jullie massaal de petitie gaan tekenen en delen…help ook deze dieren ze hebben echt jullie hulp nodig! dit moet echt gaan veranderen!!!!! 

 

https://handhaafverwaarlozingdieren.petities.nl