• 604159_896192937057823_8705312710682716624_n.jpg
  • 10573818_327772750711026_574193236_o-2.jpg
  • 10629649_814670631907545_214394715386140258_n.jpg
  • Eddie3.jpg
  • foto12kl.jpg
  • FullSizeRender.jpg
  • kimmie1.jpg
  • kimmie3.jpg
  • Pepper.jpg
  • peppermooi4.jpg

De eerste bedreigingen zijn alweer binnen!

 

 

Ja, jullie horen het goed, de eerste bedreigingen zijn alweer binnengekomen. Er zijn natuurlijk altijd ‘mensen’ van de dieren die wij opvangen, die niet blij zijn dat ze bij ons staan…..De reden waarom die dieren er staan laat zich natuurlijk wel raden en de foto van Wizzard spreekt boekdelen. Het is letterlijk een wandelende zak met botten met een beetje vel eromheen. De meeste mensen die we vroegen hoe oud Wizzard is: “ach een jaar of 20” . Nee, Wizzard is nog maar 4 jaar. En zo waren er nog een paar paarden/pony’s die toch echt niet de nodige zorg hebben gehad en dan druk ik het nog voorzichtig uit! Dit is de reden dat Paard Zoekt Baas 5 jaar geleden is opgericht!

Het zijn weer een paar heftige weken geweest met het verzorgen van een koppel met dieren. De eerste twee dagen zijn we van 9 tot 21:00 uur aan het werk geweest met 10 personen, om de dieren de nodige zorg te geven, die ze toch al een tijdje niet hadden gehad. Met als dieptepunt het uit het lijden verlossen van een paard. Volgens de dierenarts liep dit paard al enkele maanden met een gebroken heup. Dit paard was niet meer te redden…. Er komt vanavond ook een filmpje online op het youtube kanaal van paardzoektbaas over de emotie die dit toch iedere keer met zich meebrengt.

Toen de dierenarts het paard in moest laten slapen, heb ik aan de vrijwilligers gevraagd wie er bij wilden zijn, er waren een paar dames van tussen de 12 en 16 jaar die dit toch wilden zien. Ik heb het hun een paar keer gevraagd, maar ze vonden dat dit er ook bij hoorde om afscheid te nemen van een dier dat op geen enkele manier meer te redden was.

Onze dierenarts legde uit wat hij ging doen en hoe het proces van euthanasie in zijn werk ging. Ook vroeg hij of iedereen het zeker wist….nadat iedereen instemden kwam de dierenarts met 2 spuiten. De eerste spuit verdoofde het paard en het ander middel zorgde ervoor dat het hart van het paard stil ging staan. Ik hoef jullie niet te vertellen wat voor een impact dit had op de ‘dames’, dat kunnen jullie je natuurlijk wel voorstellen! 

 

Wil door deze blog mijn waardering uitspreken voor de dames, die zelfs op hun verjaardag liever willen zorgen voor de paarden inplaats van ontvangen van visite. De groep dames zetten echt alles opzij voor de paarden.

Jullie vragen je nu natuurlijk hard op af wat er nu met de paarden gaat gebeuren, daar kan ik helaas nog niets over zeggen, maar indien ik daar meer over kan vertellen laten wij jullie dit zeker weten!

 

O ja, over die bedreigingen, we hebben werkafspraken gemaakt met politie en het personeel hoe we handelen op het moment als er onbevoegde mensen op het terrein komen. Er zijn natuurlijk ook maatregelen genomen op het gebied van veiligheid en bewaking. Maar jullie snappen dat ik daar natuurlijk niet te veel over kan vertellen, het zou zo maar kunnen dat iemand die dit leest niet zo blij met ons is…..Diegene moet begrijpen dat het onze taak is om de dieren te verzorgen en dat zullen we ook doen.

 

Binnenkort, als het mogelijk is ga ik jullie meer informatie over de paarden geven! 

 

Groeten

 

Henk ten Napel